Piri Reis FLL Turnuvasında

14 Şubat 2024

gpr kapak

Özel Piri Reis Okulları robotik takımları Fun Time ve Kaşifler, bu yıl Masterpiece” temasıyla düzenlenen First Lego Lig 20. Türkiye Turnuvasına katıldı.

Bilim Kahramanları Derneği tarafından bu yıl 20. kez organize edilen First Lego Lig Türkiye Turnuvası’nın Ege bölge elemeleri Gaziemir’de bulunan İzmir Fuar Alanı’nda geçen hafta sonu yapıldı. Turnuvaya Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları Fun Time, Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları ise Kaşifler adlı takımları ile katıldı. Takımların kendi hobi ve ilgi alanlarını başkalarıyla paylaşmayı öğrendikleri, müzeler, tiyatrolar ve diğer sanat alanlardaki uzmanlar hakkında bilgi edindikleri turnuvada Ege Bölgesinden 67 okul mücadele etti. Çeşitli aplikasyonlar üzerinden takım olarak besteledikleri müzikleri seslendiren ve Kendi tasarladıkları robotlar ile jüri karşısında savunma yapan takımlar daha sonra gösteri masasında kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye çalıştı. Öğrenciler bu süreçte kodlamanın yanı sıra takım çalışması, dostça rekabet, yenilikçilik, keşif gibi değerleri pekiştirme olanağı buldu.