Okulumuzda ana yabancı dil eğitimi Fransızcadır. Öğrencilerimizin Fransızca düzeyleri, her yıl bağımsız kuruluşlarca yapılan DELF sınavlarıyla ölçülür. Bu sınavlarda başarılı olan öğrenciler uluslararası sertifikalarla belgelendirilir. Öğrencilerimiz eğitim aldıkları ikinci yabancı dil İngilizce’dir.Öğrencilerimiz 5. sınıftan 8. Sınıfa kadar 3. dil olarak  temel düzeyde İtalyanca eğitimi alırlar.

5. sınıf düzeyinde, iletişimsel dil becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Öğrenciler bu doğrultuda günlük yaşamda karşılarına çıkabilecek konuşmalar üzerinde ilerlerler. Dilbilgisi ve kelime haznesini geliştirici ders programları içerisinde dört temel dil becerisini (dinleme-anlama- okuma-yazma) eşit şekilde geliştirirler.

Ortaokul düzeyinde, öğrencilerimiz Saint-Joseph Lisesine hazırlanmak ve Fransızca dilini tüm yönleriyle öğrenmek amacıyla, Fransızca fen ve matematik temeliyle de tanışmaktadırlar. Öğrencilerimiz, MAFNU gibi okul dışı etkinliklerde de Fransızca olarak konferanslara katılabilmekte, kendi fikir ve görüşlerini farklı platformlarda ifade edebilmektedirler.

6, 7 ve 8. sınıf Fransızca programları Frankofon kültürün öğelerini yoğun şekilde barındırır.

LabelFrancEducation

Özel Piri Reis Okulları, Fransız hükümeti tarafından nitelikli Fransızca eğitim yapan okullara verilen “LabelFrancEducation” Sertifikası sahibi olan dünyadaki sayılı okullardan biridir.

“LabelFrancEducation”, Fransız Hükümeti’nin, Fransa dışındaki Fransızca eğitimin belli bir kalitede yapılmasını sağlamak amacıyla verdiği sertifikadır. Sertifikayı almaya hak kazanan okul Fransız Hükümeti tarafından tanınmış olur ve ülke dışında yaşayan Fransızlara hükümetleri tarafından tavsiye edilen okullar listesine girier. Zorlu bir sürecin ardından LabelFrancEducation Sertifikası’na aday okulda öğrenci sayısı başta olmak üzere Fransız öğretmen sayısı, haftalık ders saati sayısı, öğrencilerin Fransızca yaptığı projeler detaylı bir şekilde incelenir. LabelFrancEducation Sertifikası için denetimler her iki yılda bir yinelenir.

Daha fazla bilgi için http://www.labelfranceducation.fr/

FLE.FR