Yeni Yıl Kutlaması:
Her yıl aralık ayında gerçekleştirdiğimiz kutlama, Karşıyaka ve Güzelbahçe okullarımızın beraber gerçekleştirdiği bir etkinliktir. Bir okul diğer okula misafir olur ve Yeni yıl konusuyla ilgili olarak hem Türkçe hem Fransızca etkinlikler yapılır. İki okul öğrencilerinin kaynaşması ve okul kültürünün gelişimi için yapılan bu etkinlikte öğrencilerimiz Noel baba ve şarkılar eşliğinde eğlenir.

Frankofoni:
Beş ayrı kıtadan, 274 milyon insanın konuştuğu Fransız dilinin bayramı olan “Frankofoni Haftası” mart ayı içerisinde çeşitli etkinliklerle kutlanır.
Fransız dilinin konuşulduğu ülkelerde kutlanan Frankofoni Günü okulumuzda anaokulu öğrencileriyle bir gösteri şeklinde kutlanır. Eylül ayında tanıştıkları bu yabancı dili kullanarak şarkılar söylenir, oyunlar sergilenir ve anne babalara öğrenilenler büyük bir keyifle sunulur.

Krep Günü
Kültürel etkinliklerimizden biri olan “Krep Günü” her yıl okullarımızda kutlanır. Öğrencilerimiz o gün ilginç kıyafetler giyip kendi yaptıkları krepleri yedikten sonra günü karnaval kutlaması ile bitirirler.

Tuhaf Gün ( 90. Gün etkinliği)
Okulumuzun 90. Gününe özel olan bu günümüz sıra dışı bir gün olarak başlayıp,  “Tuhaf Gün” adı altında gerçekleştirilen bir etkinliktir. İlginç kostümler giyerek okula gelen öğrenci ve öğretmenlerimiz, sıra dışı yemekler, farklı ve tuhaf etkinliklerin sonunda şarkılar eşliğinde günü bitirirler.

Krallar Pastası
6 Ocak çoğu Avrupa ülkesinde bayram olarak kutlanır. Çocukları sevindirmek için hediyeler alınır. Okullarımızda da bu eğlenceli gün kutlanır. Herkes kendi tacını hazırlar ve takar. Yılbaşı günü geçer geçmez Krallar Pastası hazırlanır. İçine minik bir sembolik obje saklanır. Pasta diliminden kim bu objeyi bulursa o kişi gün boyunca kral ya da kraliçe olur.

Yumurta Avı
Her yıl nisan ayında anaokulu öğrencilerimiz bahçede yumurta avına çıkar. Öğrencilerimizin büyük heyecan ile gerçekleşen bu etkinlikte bahçede saklanan yumurtaları arayıp bulur ve hep beraber Fransızca şarkılar söyleyerek o güne özel etkinlikler yapılır.

VELİ  KATILIMLI ETKİNLİKLERİMİZ
VELİ SANAT GÜNLERİ

Ailenin de eğitime katılımının önemini çok iyi bilen bir kurum olarak ailelerimiz düzenli olarak ve sırayla okula davet edilir. Ayın Enleri adını verdiğimiz uygulamaya bağlı olarak her ay için seçilen proje konusuna uygun etkinliklerle velilerimizle bir görev paylaşımı yapılır. Kendilerine verilen gün ve saatte okulumuza gelerek bir ders saati etkinlik ve deney  yapmaları, hikâye okumaları vb. beklenir. Bu şekilde veliler kendi çocuğunu sınıfın içinde akranları arasında gözlemleme şansı bulurlar.

EKİM AYI VELİ ETKİNLİĞİ
Her yıl ekim ayında veliler okula davet edilip o yılın proje konusuna dair neler yapıldığını ve yapılacağını göstermek için etkinlikler düzenlenir. Her yaş seviyesinde farklı olarak planlanan veli katılımlı etkinlikler velilerin aktif rol aldığı sanat etkinlikleriyle gerçekleşir.

BAHAR ŞENLİĞİ
Sene başında proje konusu çerçevesinde gerçekleştirilen yıl sonu etkinliği hem çocukların okul dışından getirdikleri bir arkadaşlarıyla birbirinden zevkli oyunlar oynayabildikleri, hem de gelen velilerin çocukların ortaya çıkardıkları yaratıcı çalışmaları görme fırsatını yakaladıkları bir gün oluyor.“Bahar Şenliği” adıyla Mayıs ayında gerçekleştirilen bu etkinlik birbirinden farklı atölye çalışmalarıyla renklenmiş oluyor.

TÖRENLERİMİZ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı:
Bu önemli gün anaokulu öğrencilerimizle veli katılımı olmadan şiir ve şarkılar söylenerek büyük bir coşkuyla kutlanır.

10 Kasım Atatürk’ü Anma:
10 Kasım sabahı 09.05 geçe gerçekleştirilen törenin ardından Atatürk büstüne konulan çelenkler ve çiçekler ile söylenen şiirler ile Mustafa Kemal Atatürk anılır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı:
Çocuklara armağan edilen bu anlamlı gün tüm hafta süren etkinlikler şiir, dans ve şarkı sunumlarıyla kutlanır ve çocuklar için hazırlanan çeşitli oyunlarla neşeli bir gün geçirmeleri sağlanır.