Sağlık Hizmetleri

Bu hizmet, uzman hemşire vasıtasıyla okuldaki öğrencilerin sağlık durumlarının izlenmesi ve acil durumlarda ilk gözlem ve müdahalelerin yapılmasını içermektedir. Yılda iki defa çocukların boy ve kilolarını ölçerek, bedensel gelişimlerini takip etmek de hemşirenin görev ve sorumlulukları arasında sayılabilir.

Sportif yaralanmalar, küçük kazalar gibi durumlarda, ateş yükselmesi, halsizlik gibi herhangi bir rahatsızlığın göstergesi olabilecek semptomlarda başvurulan hemşire, tıbbi donanımı ve bilgisi çerçevesinde gerekeni yapmakta ve gerekli gördüğü hallerde sağlık kuruluşuna sevki önermektedir.

Düzenli ilaç kullanan ya da diyabet benzeri hastalıklar nedeniyle özel diyet takip etmesi gereken öğrencileri de takip eden hemşire, T.C. Sağlık Bakanlığı eliyle okullarda yürütülecek herhangi bir kampanyanın (örneğin dönemsel aşılamalar) koordinasyon noktası olmaktadır.

Bunun dışında öğrencilerin sağlık durumları konusunda her zaman danışabilecekleri bir uzman olarak okuldaki mevcudiyetini devam ettirmektedir. Okul yönetimi ile birlikte ailelerle iletişim kurmak da hemşirenin sorumlulukları arasında sayılabilir.