Öğrencilerin gündemi “Su”

11 Mart 2024

kapak

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 8. sınıf öğrencileri Ankara Tevfik Fikret Okulları’nda yapılan “Ankara Modeli Fransızca Birleşmiş Milletler Konferansı (MAFNU 2024)”na katıldı. İki gün süren konferansta ortaokul suyun geleceğini tartıştı.

Fransızca öğrenen ortaokul öğrencilerinin Birleşmiş Milletler delegesi rolünü üstlenerek bir yandan dil becerilerini geliştirmeleri diğer yandan da güncel küresel konularda bilinçlenip, fikir ortaya koymalarını hedefleyen MAFNU Konferansı 9- 10 Mart 2024 tarihleri arasında yapıldı. Ankara Tevfik Fikret Okulları tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen konferansın teması “Su Yeni Bir Küresel Tartışma Konusu mu?” oldu. Bu yıl Türkiye’den 8 farklı Fransız ve Frankofon okulun yer aldığı münazaralara, Birleşik Milletler Danışmanı John White, Belçika Büyükelçiliği 1. Sekreteri M. Gino Brunswijk ve Cezayir Büyükelçiliği Ekonomik İşler Ataşesi Lina Ahmin Dachir konuk olarak katıldı. Ortaokul öğrencilerinin iki gün boyunca suyun geleceğini tartışarak fikirlerini ortaya koydukları münazara etkinliğinde Özel Güzelbahçe Piri Reis okulları Almanya delegasyonunu temsil etti. Alya Aydoğdu ve Ece Erkmen “İnsan Hakları Komisyonu”nda, Ayşe Irmak Güven ve Ceren Sabancı “Sağlık Komisyonu”nda, Şule Biran, İpek Gülensoy ve Defne Zengel “Sürdürebilir Yaşam Komisyonu”nda, Ayşe Sevil Koç “İki Dilli Komisyon”da, Yağız Efe Türközü ve Feridun Eşiyok ise “Tarih Komisyonu”nda görev aldı. Konferansın kapanış töreninde Ece Türkmen mükemmeliyet, Selen Özkaya ise mansiyon ödülüne layık görüldü.