Piri Reis’e 16. ödül

25 Aralık 2023

kapak


Özel Piri Reis Okulları, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 19. kez düzenlenen “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”inde 16. kez ödüle layık görüldü.

Piri Reis’in öğrencilere tarih bilinci kazandırmak amacıyla kurulan Arkeoloji Kulübü öğrencilerinin kesme şekerler kullanarak yaptığı İzmir Agorası maketi ile 2005 yılında başlayan Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri yolculuğu 16. ödülle taçlandırıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri yarışmasına 16 kez katılan Özel Piri Reis Okulları 16. kez ödüle layık görülerek erişilmesi zor bir başarıya imza attı. Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik Ödülü kategorisinde “Miras Değil, Emanet: İzmir’in Tarihi Hanları” adlı proje ile katılan 5. sınıf öğrencileri ödüllerini aldı.

Katılan ilk okul

Özel Piri Reis Okullarının, 2002 yılında düzenlenmeye başlayan Tarihe Saygı ve Yerel Koruma Ödülleri yarışmasına katılan ilk okul olduğunu dile getiren Genel Müdür Sabrina Ataseven, “Yarışmaya ilk olarak 2005 yılında katıldık. O dönem Arkeoloji Kulübü öğrencilerimiz İzmir Agorasına gezi düzenliyor ve inceleme yapıyordu. Bu gezileri sonucunda agoranın kesme şekerden bir maketini yaparak kütüphanede sergilemeye başladılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gelen misafirlerimizin maketi görüp teşvik etmesiyle bu yarışmaya katıldık” dedi. İzmir için çok önem taşıyan bu yarışmaya katılmayı gelenek haline getirdiklerini sözlerine ekleyen Ataseven, “İlk başlarda yarışmaya katılan tek okul bizdik. Sonradan diğer okullar da katıldı. Olağanüstü hallerin yaşandığı yıllar dışında bu yarışmaya katılmayı bir gelenek haline getirdik. O tarihlerde kesme şekerlerle yaptığımız maketlerin yerini gelişen teknoloji ile birlikte derslerde kullanılan tabletler aldı. Öğrenciler bu yarışma sayesinde yaşadıkları kentte ve çevresindeki tarihi değerleri tanıma fırsatı buldu” diye konuştu.

Broşür hazırladılar

Yarışmaya “Miras Değil, Emanet: İzmir’in Tarihi Hanları” adlı proje ile katılan 5. sınıf öğrencileri ilk olarak Prof. Dr. Çınar Atay’ın “Kapanan Kapılar İzmir Hanları” adlı kitabını okudu. Ardından derslerde kullandıkları tabletler ile hanlarla ilgili karekodlu broşür hazırladı. Prof. Dr. Bozkurt Ersoy ile Kemeraltı’nda bulunan tarihi hanları gezerek esnafla sohbet eden öğrenciler hazırladıkları broşürleri halka dağıttı. Projenin son aşamasında ise gezide elde ettikleri bilgileri ve projelerini okuldaki arkadaşları ile paylaştı.

 

 

 

 

 

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img