Güzelbahçeli “Inspector Gadget”lar

28 Şubat 2024

kapak


Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları DI Kulübü öğrencileri yaratıcılıkları sayesinde dünyanın en büyük yenilikçi organizasyonu olarak kabul edilen Destination Imagination (DI) Türkiye Turnuvasından iki ödülle döndü.

Türkiye’nin seçkin okullarında öğrenim gören öğrenciler gerçek yaşamda karşılarına çıkacak problemleri çözmelerini sağlayacak becerilerini geliştirme ve buldukları çözümleri tiyatro yetenekleri ile birleşterek yarıştıkları Destination Imagination (DI) Türkiye Turnuvası 22- 25 Şubat 2024 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. Ülke genelinde 18 il, 89 okul, 160 takım ve bin 250 öğrenci üç gün boyunca bilim, matematik, teknoloji ve mühendislik alanlarında kendilerine verilen sorunlara yaratıcılıklarını, iletişim becerilerini, doğaçlama tiyatro yeteneklerini kullanarak çözümler geliştirmek için ter döktü.

 

Özel Güzelbahçe Piri Reis okulları DI Kulübü öğrencileri turnuvaya iki takım ile katıldı. Mühendislik ve bilimsel alanda yarışan takımlar kendilerine verilen kulüp görevlerinin yanı sıra anlık görevlere de kısa sürede çözüm bularak hazırladıkları dekor ve kostümlerle sunma fırsatı buldu.Turnuvaya mühendislik alanında katılan Capyparas Takımı, atık borusundan yaptığı mancınık düzeneği ile 1.’lik ödülünün yanı sıra Da Vinci Özel Ödülü’ne layık görülürken bilimsel alanda yarışan Crunchy Takımı, Legoları kullanarak yaptığı mumya kuklası ile 2. oldu.

 

Destination Imagination nedir?

Destination Imagination çocukların ve gençlerin okulda, kariyerlerinde ve tüm yaşamlarında başarılı olabilmek için onlara ihtiyaçları olan becerileri öğretmeyi amaç edinmiş kar amacı gütmeyen bir eğitim programıdır. Bu amaçla her yıl düzenlenen etkinliklerde en az iki, en fazla yedi kişiden oluşan ve ilkokul, ortaokul, lise seviyelerine göre ayrılan takımlar o yıl belirlenen görevler için dışardan yardım almadan özel çözümler üretir. Her takım kendi özgün ve yenilikçi çözümünü eğlenceli ve teatral bir sunuma dönüştürür. Bu süreçte yardımlaşma ve karşılıklı saygı ilkeleri çerçevesinde, hızlı düşünme, karar verme, zaman yönetimi, problem çözme, takım çalışması gibi çok önemli becerileri güvenli ve eğlenceli bir ortamda keşfetme ve geliştirme imkanı bulur.

 

 

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img