Fransızca Öğretmeni

mevlüt aladağ

Mevlüt ALADAĞ

9 Eylül Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği Bölümünden 1992 yılında mezun oldu. Ülkenin farklı bölgelerinde ve iki kez Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirmeyle 10 yıl süreyle Strazburg ve Lyon başkonsoloslukları eğitim ataşeliklerine bağlı olarak toplamda 31 yıl öğretmen olarak çalıştı. Lyon 2 Lumière Üniversitesi dil okuluna 2 dönem devam ederek buradan Fransız Dili yeterlilik belgesi aldı. Türkiye’deki görevine döndükten sonra farklı ülkelerden Fransızca öğretmenleriyle ortak katılımcı olarak projelerde görev yaptı. 2023 yılı Temmuz ayında istekle emekli olan Mevlüt Aladağ 2023- 2024 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Güzelbahçe Piri Reis okullarında göreve başladı.