Fransızca Öğretmeni

maya valieddin

Maya VALİEDDİN

İlk ve orta öğrenimimi Lübnan’da Soeurs Jésuites des Saints Coeurs kurumunda yaptı. Université Libanaise Fransız Edebiyatı Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Lübnan’da bulunan devlet okulları ve Université Libanaise’de 16 yıl boyunca Fransızca öğretmenliği yaptı. Bu süre zarfında Chambre de Commerce et d’Industrie de Paris’te edebiyat, Université Lumière Lyon 2’de Fransızca Öğretimi üzerine iki master tamamladı. Eşinin Türk olması nedeniyle bir yıl önce Türkiye’ye gelen Valieddine 2023- 2024 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında Fransızca öğretmeni olarak göreve başladı.