Yılın kral ve kraliçeleri

11 Ocak 2023

kapak1

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 4. sınıf öğrencileri Krallar Pastası etkinliğinde kral ve kraliçe belirlemenin heyecanını yaşadı. Öğrencilerin Fransızcayı öğrenirken kültürünü de pekiştirmeleri amacıyla Fransızca Zümresi tarafından düzenlenen "Krallar Pastası (Galette des Rois)" etkinliği büyük bir heyecana sahne oldu. İlk olarak eski Fransız geleneği olan krallar pastasının kaynağı hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra milföy hamurundan yapılan pastanın içine saklanan porselen bebeği bulmaya çalıştı. Meraklı bekleyiş sonunda 4/A’dan Yiğit Çidamlı ve Defne Çobanoğlu, 4/B’den Bora Öztürk ve Yağmur Örek ile 4/C’den İlber Kaya Yılmaz ve Zeynep Kocamaz yılın kral ve kraliçeleri oldu. Tahta oturan kral ve kraliçe arkadaşları tarafından kutlanırken eski Fransız geleneği de yaşatılmış oldu.