Yaşasın çok dillilik

03 Ekim 2022

kapak


Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları, 26 Eylül Avrupa Diller Bayramını bir hafta boyunca süren öğretici ve eğlendirici etkinlikler ile kutladı.

İlk Türk Dil Kurumu Çalıştayı’nın toplanmasının 90, Avrupa Diller Bayramının 22. yıldönümü Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında dili kültürü ile birlikte öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan etkinlikler ile kutlandı. Tüm sınıflar tarafından hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde Fransızca’nın diğer dillere geçişi kolaylaştırdığı ön plana çıkartılırken birden fazla dil bilmenin insanlara sağladığı ayrıcalıkları anlatıldı.

Üç dilde etkinlik

8. sınıf öğrencilerinin hafta boyunca sabah törenlerinde sunum yaptığı etkinliklerde öğrencilik hayatına yeni başlayan 1. sınıf öğrencileri öğretmenlerinin sorduğu “What’s this?” ve “Qu’est-ce que c’est?” soruları ile okul hayatları boyunca kullanacakları kırtasiye malzemeleri ve okula dair bazı kelimelerin Fransızca ve İngilizce karşılıklarını pekiştirdi. Fransızca ve İngilizce öğretmenleri ile “3 pictures-1 word/ 3 images & 1 mot” etkinliği gerçekleştiren 2’ler kendilerine gösterilen 3 resimden yola çıkarak bir tema kelimeyi bulmaya çalıştı. 3. sınıf öğrencileri ünlü kişilerin hayatı ile ilgili bilgileri içeren Fransızca ve İngilizce sunumları izlerken takımlara ayrılan 4’ler Fransızca ve İngilizce şarkılar eşliğinde kendilerine verilen kelimelerden bu her iki dilde de cümle kurma yarışması yaptı.

Ortaokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Diller Bayramı sunumunun ardından 5’ler yıl boyu sürdürecekleri PiriZaniaux Projesi kapsamında hayvan hakları ile ilgili Fransızca ve İngilizce sloganlar ile posterler hazırladı. 6. sınıf öğrencileri Fransızca, İngilizce ve İtalyanca’da aynı olan kelimelerle ilgili olarak “Mots transparents” adlı etkinliği gerçekleştirirken, 7’ler Fransızcanın İngilizce üzerindeki etkisini anlatan etkinliğe imza attı. Etkinliklerin son gününde Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarından mezun olduktan sonra İzmir St. Joseph Lisesi’ne devam eden ardından da yüksek öğrenimlerini yurtdışında tamamlayan üç Piri Reis mezunu 6 ve 7. sınıf öğrencileri ile buluşarak Fransızca’nın kendi hayatlarına katkılarını anlattı.

 

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img