Yaratıcı beyinler yarıştı

24 Mart 2023

di kapak

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları öğrencileri dünyanın en büyük yenilikçi organizasyonu olarak kabul edilen Destination Imagination (DI) Türkiye Turnuvası’na katıldı. İlköğretim çağındaki öğrencilerin gerçek yaşamda karşılaşacakları problemleri çözmelerini sağlayacak beceriler geliştirmeleri ve buldukları çözümleri tiyatro yetenekleri ile birleştirip yarıştıkları Destination Imagination (DI) Türkiye Turnuvası 9- 12 Mart 2023 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. Türkiye genelindeki okullar ile Polonya ve Ekvador’dan bin 452 öğrenci üç gün boyunca bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında kendilerine verilen sorunlara yaratıcılıklarını, iletişim becerilerini, doğaçlama tiyatro yeteneklerini kullanarak çözümler geliştirmek için ter döktü. Turnuvaya iki takım ile katılan Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları DI Kulübü öğrencileri, teknik ve bilimsel alanda kulüp görevlerinin yanında kendilerine verilen anlık görevlere de kısa sürede çözüm bularak hazırladıkları dekor ve kostümlerle sunma fırsatı buldu.

Destination Imagination nedir?

Destination Imagination çocukların ve gençlerin okulda, kariyerlerinde ve tüm yaşamlarında başarılı olabilmek için onlara ihtiyaçları olan becerileri öğretmeyi amaç edinmiş kar amacı gütmeyen bir eğitim programıdır. Bu amaçla her yıl düzenlenen etkinliklerde en az iki, en fazla yedi kişiden oluşan ve ilkokul, ortaokul, lise seviyelerine göre ayrılan takımlar o yıl belirlenen görevler için dışardan yardım almadan özel çözümler üretir. Her takım kendi özgün ve yenilikçi çözümünü eğlenceli ve teatral bir sunuma dönüştürür. Bu süreçte yardımlaşma ve karşılıklı saygı ilkeleri çerçevesinde, hızlı düşünme, karar verme, zaman yönetimi, problem çözme, takım çalışması gibi çok önemli becerileri güvenli ve eğlenceli bir ortamda keşfetme ve geliştirme imkanı bulur.