Tatil öncesi eğlence

20 Ocak 2023

kapak gpr

Özel Piri Reis Okulları ilk dönemi coşkulu bir şenlik ile tamamladı. Geleneksel PiriSanat Günleri’nin 9.’sunda öğrenciler sanat, spor ve eğlence dolu üç gün geçirdi. Çocukları küçük yaşlarda sanat ve sporun çeşitli dallarıyla tanıştırmayı amaçlayan “PiriSanat Günleri” yarıyıl tatili öncesi Özel Piri Reis Okulları öğrencilerine moral verdi. Okul aile birliklerinin katkılarıyla düzenlenen şenlikte tüm öğrenciler üç gün boyunca ebrudan karikatüre, seramikten tasarıma, Karagöz- Hacivat yapımından üç boyutlu film çekimine, yogadan dansa, müzik söyleşilerinden tiyatroya, şiirden masal atölyesine kadar sanatın ve sporun pek çok dalını deneme fırsatı buldu. Özel Piri Reis Okulları üç gün süren PiriSanat Günleri kapsamında 50 sanatçıya ev sahipliği yaptı. “PiriSanat Günleri”nin Piri Reis’in en köklü geleneği haline geldiğini söyleyen okul aile birlikleri başkanları Nilüfer Cefa Ertürk ve Bihter Yalçınkaya “Çocuklarımızın sanat ve sporu özümseyerek gündelik yaşamlarının bir parçası haline getirmesini istiyoruz. PiriSanat Günleri bu fikirden doğdu. Şenlik boyunca çocuklar bütün dönemin stresinden uzaklaştılar bu sırada da sanatın ve sporun çeşitli branşlarını tanıyarak deneme fırsatı buldular” şeklinde konuştular.