Sürdürülebilir yaşam için su

29 Mart 2022

IMG_46932


Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları, 22 Mart Dünya Su Günü’nü, Sürdürülebilir Yaşam Projesi kapsamında hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutladı.

Tüm dünyada artan temiz su sorununa dikkati çekmek, içilebilir su kaynaklarını korumak ve çoğaltmak amacıyla 1993 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından oluşturulan Dünya Su Günü, Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında sabah töreninde "Gizli Su" kavraminın ne anlama geldiği ve canlılar için önemi vurgulandı. Bazı yiyecek ve giyeceklerimizi üretirken ne kadar su tüketildiğini gösteren sergi açıldı. Sergilenen ürünler için tüketilen su miktarı damacana ölçüsü ile gösterildi.

Anaokulu öğrencileri suyun tasarruflu kullanılmasının önemini vurgulamak amacıyla hep bir ağızdan “Save water” şeklinde bağırarak boyadıkları su damlasına isim verdi.

4. Sınıf öğrencileri Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levend Aşıkoğlu’nun sunumuna katıldı. Suyun canlılar ve dünya için önemi, su döngüsü, iklim değişikliğinin su üzerinde olan etkisini anlatan Doç. Dr. Aşıkoğlu öğrencilerin sorularını yanıtladı.

JMUN Kulübü üyeleri ise kulüp dersinde BM’nin sürdürülebilir kalkınma amaçları arasında olan temiz su ve sanitasyon ile ilgili olarak çeşitli videolar seyrederek suyun hangi şartlar altında insan sağlığına zarar vermeyecek kadar temiz olabileceğini tartıştı.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img