Sevda sözleri yankılandı

14 Şubat 2020

TRN_89172


Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları geleneksel Şiir Gecesi’nde geçmişten günümüze yerli ve yabancı çok sayıda ünlü şairin sevda dizeleri ünlü müzisyenlerin besteleri ile buluştu.

“Sevmekle Başlar Her Şey” adlı şiir gecesinde Atilla İlhan’dan Edgar Allen Poe’ya, Nazım Hikmet’ten Victor Hugo’ya, Ümit Yaşar’dan Konstantinos Kavafis’e sayısız şairin yüzyılları aşan sevda dizeleri aralarında Bach’tan Evgeny Grinko’ya, Chopin’den Teoman’a çok sayıda müzisyenin notaları ile buluştu.

Güzelbahçe Piri Reis Okullarının 70’e yakın ortaokul öğrencisinin "Sevmekle başlar her şey" görüşünden yola çıkarak hazırladığı gösteride sevgi, sevmenin önemi, doğa ve vatan sevgisi farklı yüzyıllarda yazılmış Türkçe, Fransızca ve İngilizce şiirlerin dizelerinden, ünlü bestecilerin melodilerinden yola çıkarak canlandırmalar ve danslar aracılığı ile izleyicilere aktarıldı.

İzleyenlerin duygulu anlar yaşadığı şiir gecesi Ortaokul Rock Orkestrası’nın üç dilde sevgiyi anlatan şarkıları seslendirdiği konser ile sona erdi.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img