Senin ışığınla senin yolunda

10 Kasım 2023

gpr kapak

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 85. yılında Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında düzenlenen törenlerle minnet, saygı ve özlem ile anıldı.

Saat 09.05’te saygı duruşu ile başlayan törenleri İstiklal Marşı’nın okunması ve Türk Bayrağının yarıya indirilmesi takip etti. Anaokulunun bahçedeki, idareciler ve öğrencilerin ise fuayedeki Atatürk büstüne çiçek bırakmalarının ardından tören kültür merkezinde devam etti. Günün anlam ve önemi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kişiliği, dünya görüşü ve bilime verdiği önemi anlatan konuşmayı 3’lerin “Atatürk’ün Çocukları” adlı oratoryosu izledi. 5. sınıf öğrencilerinin Anıtkabir’e yaptıkları ziyaretin videosunun izlenmesinin ardından yabancı diller bölümünün Atatürk’ün vefatının ardından dış basında çıkan haberlerden derlediği sunum, 7’lerin “Adımlarım Senin Yolunda” adlı şiiri ile süren tören okul korosunun şarkılarının ardından sona erdi.