Piri Reisliler Fransa’da

25 Temmuz 2023

kapak

Özel Piri Reis Okullarının 6 ve 7. Sınıf öğrencileri geleneksel Fransa turunda bir yandan öğrendikleri yabancı dili geliştirirken diğer yandan Avrupa’nın önemli merkezlerini gezme fırsatı buldu.

Öğrencilerin Fransız dilini ve kültürünü öğrenmeleri amacıyla uzun yıllar boyunca yaz aylarında düzenlenen geleneksel Fransa turu uzun bir aradan sonra bu yaz 10- 21 Temmuz tarihleri arasında yeniden düzenlendi. Fransa’nın doğusunda yer alan Annecy kentinde bulunan Lycée Charles Baudelaire okulu ile iş birliği yapılarak düzenlenen geziye Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinde öğrenim gören 51 öğrenci ile öğretmenleri katıldı.  10 Temmuz günü Cenevre Havalimanına inen kafile Monte Blanc tünellerini geçtikten sonra Torino’ya ulaştı. Kenti gezdikten sonra geceyi Torino’da geçiren öğrenciler ertesi gün bir hafta kalacakları Annecy kentine geçti. Fransa’da bulundukları süre boyunca öğlene kadar Lycée Charles Baudelaire okulunun öğretmenleri eşliğinde yapılan derslere katılarak Fransızca konuşma pratiklerini arttıran öğrenciler derslerden sonra başta Annecy kenti çevresindeki tarihi mekanları olmak üzere Cenevre’de Birleşmiş Milletler binasını, Cenevre Gölü kenarında bulunan Charli Chaplin Stüdyolarını ve ziyaret etti. Lozan’da panaromik tren yolculuğu yapan kafile Montrö’de şehir turu yaptıktan sonra geziyi tamamladı.

VİDEO İÇİN BAĞLANTIYI TIKLAYINIZ