Piri Reis’te 100. Yıl coşkusu

29 Ekim 2023

gprbalokapak

Cumhuriyetin 100. Yılı, Özel Piri Reis Okullarında 5. sınıf öğrencilerinin rol aldığı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatından 8 ay önce Bursa’da son katıldığı balodan esinlenilerek düzenlenen coşkulu balo ile kutlandı.

Özel Piri Reis Okullarının geleneksel Cumhuriyet Balosu, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle büyük coşku içerisinde geçti. Hazırlıkları bir yıl önce başlayan baloda görev alan 5. sınıf öğrencileri Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar sanattan siyasete, bilimden spora kadar her alanda topluma önderlik ederek mesleğinde “ilk” olmuş ünlü ünlü karakterleri canlandırdı. Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinde düzenlenen, davetiyesinden kıyafetlerine, müziklerinden ikramlarına kadar her türlü ayrıntısı Cumhuriyet’in ilk yıllarının şartları düşünülerek hazırlanan baloda öğrenciler adları okunduktan sonra kırmızı halıdan geçerek salona girdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sesinden 10. Yıl Nutku’nu dinledi. Davete birlikte geldikleri tarihi şahsiyetlerle vals yaptıktan sonra saz ekibinin türküleri eşliğinde Cumhuriyet Dönemi’nin ilk yıllarını yaşayan öğrenciler baloyu zeybek oynayarak noktaladı.