Piri Reis destansı topraklarda

05 Aralık 2022

kapak

Özel Piri Reis Okulları 7. sınıf öğrencileri Çanakkale Zaferi’nin 107. yılı hazırlıkları kapsamında dünyada örneği az görülen destanın yazıldığı topraklara gezi düzenledi. Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinde 7. sınıfta öğrenim gören öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan yaklaşık 60 kişilik grup ilk olarak dehasıyla tüm dünya uluslarına “Çanakkale geçilmez” dedirten Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün göğsünde bulunan saat sayesinde kurtulduğu ve süngü süngüye savaşılan Conkbayırı’na gitti. Hep bir ağızdan Şair Necmettin Halil Onan’ın, Çanakkale’de şehit olan askerlerimize atfen yazdığı “Dur Yolcu” adlı şiiri okuduktan sonra süngü savaşının yaşandığı siperleri görme fırsatı buldu. Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde savaşın simülasyonunu izleyen öğrenciler gün boyu tarihi yarımadada bulunan şehitlikleri ve savaşın seyrettiği bölgeleri gezdikten sonra günü insanüstü bir gayretle taşıdığı top mermisi ile destanlaşan Seyit Onbaşı için yapılan anıtı ziyaret ederek tamamladı. Gezinin ikinci gününde Çimenlik Kalesi, döşediği 26 mayın ile İtilaf Devletleri donanmasına diz çöktüren ve bu nedenle dünyanın en ünlü mayın gemisi ünvanı kazanan Nusrat Mayın Gemisi’nin müze görevi gören tıpkı yapımını ziyaret eden öğrenciler Tarihi Aynalı Çarşı’da alış veriş yaptıktan sonra İzmir’e döndü.