Piri Reis Ata’nın huzurunda

kapak

Özel Piri Reis Okulları, Cumhuriyet’in ilan edilişinin 99. yılı kutlamaları kapsamında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istiratgahı Anıtkabir’i ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yılı kutlamaları çerçevesinde özel bir program hazırlayan Özel Piri Reis Okulları, asıl amacı Ulu Önder Atatark’ü ziyaret etmek olan bir Ankara gezisi düzenledi. Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinde okuyan 5. sınıf öğrencileri ve öğretmenlerden oluşan yaklaşık 70 kişilik kafile ilk olarak 1 ve 2. Meclis’i ziyaret ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna şahitlik etmiş mekanlar hakkında bilgi aldı. Ardından Anıtkabir’in inşası süresince Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşına ev sahipliği yapan Etnografya Müzesi’ne giden öğrenciler müzede ses ve ışık gösterilerini izleyerek tarihi el sanatlarının örneklerini inceleme fırsatı buldu. İkinci gün erken saatlerde Anıtkabir’i ziyaret eden kafile, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulunduktan sonra Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne giderek Ankara gezisini tamamladı.