Masalın adı insan

16 Ocak 2023

kapak

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarının geleneksel şiir gecesinde 6. sınıf öğrencileri, velilerini “Masalın adı İnsan” adlı gösteri ile okulda ağırladı.

Can Yücel’den Victor Hugo’ya yerli yabancı şairlerin dizeleri, Aşık Veysel’den Ozzy Osbourne çok sayıda müzisyenin evrensel ezgileri Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarının geleneksel şiir gecesinde bir araya geldi. “Masalın Adı İnsan” adlı bir gösteri sunan ortaokul öğrencileri, Özel Piri Reis Okullarının, “Okuma Sevgisi”, “Yaşam Kodları” ve “Sürdürülebilir Yaşam” adlı kurum projeleri çerçevesinde insan ve insan yaşamına dair tüm duyguları dizelerinde barındıran şiirlerle şarkıları Türkçe, Fransızca, İngilizce,  İtalyanca olarak seslendirdi. Hazırlık aşamasında şiir sanatını, şiir dilinin inceliklerini ve de birçok şairi inceleme fırsatı bulan öğrenciler bir yandan sahne deneyimi kazanırken bir yandan da velilerine unutulmaz bir gece yaşattı.