Güzelbahçe Piri Reis’e iki birincilik

05 Nisan 2021

image_6487327-2

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları, “Destination Imagination”da iki birincilik elde ederek dünya finallerinde Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonu olarak kabul edilen ve öğrencilerin gerçek yaşamda karşılaşacakları problemlere karşı geliştirdikleri çözümleri tiyatro yetenekleri ile birleştirerek yarıştıkları Destination Imagination (DI)’nın Türkiye finallerine 5. sınıf öğrencilerinde oluşan “Minik Atomlar” ve 5, 6, ve 7. Sınıf öğrencilerinden oluşan “Son Fizik Bükücüler” adlı takımlar ile katıldı. Bilimsel Kategoride ilkokul ve ortaokul seviyelerinde yarışan iki takım rakiplerini geride bırakarak Türkiye 1.’liğini elde ederken Son Fizik Bükücüler ayrıca en yaratıcı çözümü bulan takımlara verilen “Da Vinci Ödülü”ne de layık görüldü. Her iki takım ABD’de yapılacak dünya finallerinde Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.