Güzelbahçe dünya seçmelerinde

15 Ocak 2024

wsc2

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları, World Scholar’s Cup (WSC) İzmir etabını başarı ile tamamlayarak Stockholm’de düzenlenecek olan dünya seçmelerine katılmaya hak kazandı.

Eğitim dili Fransızca olan Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları, dünyanın 40 ülkesinde İngilizce eğitim yapan okullar arasında 2007 yılından bu yana düzenlenen Dünya Bilginler Yarışması (World Scholar’s Cup) İzmir etabında büyük başarı elde etti. Bu yıl “Geçmişi Yeniden Yapılandırma (Reconstructing the Past)” teması ile 6- 7 Ocak 2024 tarihlerinde düzenlenen yarışmaya 38 okuldan 598 öğrenci katıldı. Nursena Şahin, Nil Üçpınar, Yavuz Selim Karabunar, Beril Zeren, Emir Gerlek, Naima Bal Ayral’dan oluşan Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları WCS Kulübü münazara ve yazım kategorilerinde 2 altın ve on gümüş madalya alarak ABD’de gerçekleştirilecek finaller öncesinde Temmuz ayında Stockholm’de düzenlenecek olan Global Round (Dünya Seçmeleri)’a katılmaya hak kazandı.