Güzelbahçe’de İngilizce Günleri

21 Şubat 2020

TRN_93252


Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları Yabancı Diller Koordinatörlüğü tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen “İngilizce Günleri (British Days)”nde öğrenciler üç gün boyunca her etkinlikte İngilizce kullandı.

Öğrencilerin Fransızca ve İngilizceyi kültürleriyle birlikte doğal ortamlarında öğrenmeleri amacıyla Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları Yabancı Diller Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen İngilizce Günleri (British Days) sona erdi. 17- 18- 19 Şubat tarihlerinde anaokulundan ortaokula kadar tüm öğrenciler sokak oyunlarından tiyatro eserlerine kadar çok sayıda etkinlikte İngilizce kullanarak İngiliz geleneklerini tanıdı.

Etkinlikler boyunca 8. Sınıf öğrencileri sabah törenlerinde British Days hakkında sunumlar gerçekleştirirken İngiltere Kraliçesi Elisabeth ile tanışan anaokulu hazırlık sınıfı öğrencileri geleneksel 5 çayının nasıl gerçekleştiğini kraliçenin ağzından dinledi. 5 çayı ile ilgili filmler izleyen minik öğrenciler konu ile ilgili yeni cümle kalıpları öğrendi.

Ayı Paddington ile birlikte Londra’yı gezen 1. sınıf öğrencileri, hazırladıkları minik kitapçıklara gezdikleri yerlerin resimlerini yaparak sabah töreninde “I’m a little tea pot” adlı şarkıyı arkadaşlarına söyledi. Geleneksel İngiliz sokak oyunları hakkında araştırma yapan 2’ler spor salonunda bu oyunları oynayarak keyifli saatler geçirdi. ‘’British Accent vs. American Accent’’ adında eğlenceli bir video çeken 3. sınıflar İngiliz dilinin farklı telaffuzlarını öğrendi. 4’ler Harry Potter’ın büyülün dünyasında keşfe çıkarken 5’ler Londra’nın turistik bölgeleri hakkında araştırma yaparak harita üzerinden arkadaşları ile paylaştı. 6. sınıf öğrencileri İngiliz kültürü üzerine hazırlanmış sorulardan oluşan ‘’Çarkıfelek’’ oynarken 7’ler “Kraliyet Kadınları ve Moda” ve “İngiltere’de Futbol” konulu araştırmalarını arkadaşlarına sundu.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img