Güneş enerjisini anlattılar

13 Ekim 2022

TRN_6285-kapak

Özel Güzelbahçe Piri Reis okulları 6. sınıf öğrencileri yaptıkları küçük bir deney ile arkadaşlarına sürdürülebilir enerji türlerinden olan güneş enerjisi ile bilgi verdi.

Sürdürülebilir enerjinin kullanırken azalmadığını, çevreye zarar vermediğini ve gelecekte de var olacağını dile getiren öğrenciler ampül yardımı ile küçük bir güneş enerjisi paneli ile çalışan yel değirmenini çalıştırdı. Deneyin ardından okulda kullanılmaya başlayan güneş enerjisi panelleri ile ilgili videoyu izleyen öğrenciler kurulan sistem sayesinde kaç ağacın oksijen üretmek harcadığı güçten tasarruf ettiğini istatistikler ile görme olanağını buldu.