Covid-19 ile Okul Yaşantısı

14 Ekim 2020

TRN_9766


Salgın Hastalık Döneminde Yeni Okul Yaşantısı ve Düzeni 

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs (COVID-19) pandemisi, yaşamın tüm alanlarında bir dönüşüme neden olmuştur.  Pandemi dolayısıyla okulumuz kapsamında da bir dizi ciddi önlem ve uygulama hayata geçirilmiş, COVID-19 Pandemisinin tüm dünyada ve ülkemizde devam ettiği dikkate alınarak, bugüne kadar alınan önlemler ve tüm uygulamalar aynı özen ve hassasiyetle sürdürülmektedir. 

 

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları olarak okullarımızda hijyen ve sağlık açısından ihtiyaç duyulan tüm önlem ve tedbirler alınmıştır. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından belirlenen sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı ile ilgili sağlık güvenliği kurallarına okullarımızda titizlikle uyulmaktadır. Tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımıza ilk günden itibaren  hijyen eğitimleri verilmiş, tüm okul toplumu salgın hastalıklardan korunma konusunda bilinçlendirilmiştir.

 

Hazırlanmış olan “Pandemi Acil Durum Planları” ve “Pandemi Risk Analizleri” doğrultusunda bir dizi ek tedbir alınmış olup, gereken dezenfeksiyon işlemleri düzenli aralıklarla tekrarlanmakta, alınmış olan tedbirler titizlike uygulanmaktadır. 

 

Akademik çalışmalarımız ve okul içi işleyişimiz, alınan tedbirler ışığında sınıf düzeylerine göre planlanmış, ilgili velilerimizle detayları paylaşılmıştır. 

 

Yeni eğitim-öğretim döneminde tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın sağlığının korunmasına yönelik yeni uygulama ve önlemler, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuzlar baz alınarak hazırlanmıştır. 

 

Pandemi ile ilgili güncel gelişmeler takip edilmekte; tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın sağlığı için aşağıda detaylarıyla yer alan önlem, uygulama ve tedbirler aynı ciddiyet ve titizlikle devam etmektedir.

 

Genel işleyişimiz ve alınan kararlar belli başlıklar altında ekte yer alan “Yeni Okul Yaşantısı ve Düzeni” kitapçığımızda belirtilmiştir. Bu kitapçık, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yönergelerine ve pandeminin seyrine göre gerekli durumlarda güncellenebilir. Gelişmeler ve yapılan güncellemeler çalışanlarımız ve velilerimizle paylaşılacaktır.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img