Anaokulundan orkideleri kurtaracak proje

11 Şubat 2020

052


Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 3 ve 4 yaş sınıfı öğrencileri nesli tükenmekte olan bitkilere yönelik uluslararası projeye katıldı.

Öğretim yılı boyunca sulak alanların önemi ve burada bulunan canlı türleriyle ilgili inceleme yapan Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları anaokulu öğrencileri, Teos kumullarında yetişen orkideyi kendilerine çalışma konusu seçti. Çevre koruma bilincine küçük yaşlardan itibaren sahip olmaya başlayan minik öğrenciler Helsinki Üniversitesi tarafından desteklenen “Türlerimizi Koruyalım (S.O.S- Save Our Species)” adlı uluslararası bilim ve çevre eğitimi projesine katıldı.

Bir yıl boyunca sürecek proje kapsamında orkide bitkisini yakından tanımak için çeşitli filmler seyreden ve okulda oluşturdukları serada orkide yetiştiren minik öğrenciler bir yandan da medikal sektöründe yaygın kullanım alanı olan ve ülkemiz için ekonomik değeri yüksek orkidenin kendi doğal ortamında tekrar çoğalabilmesi için yapılması gerekenleri araştırdı. Minik öğrencilerin projesinden elde edilen sonuçlar önümüzdeki günlerde bir dosya halinde Helsinki Üniversitesi’ne gönderilecek.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img