6’ların Eskişehir macerası

08 Mayıs 2023

eskişehir kpk

Özel Piri Reis Okulları 6. sınıf öğrencileri ülkemizin farklı kültürlerini tanımak amacıyla Eskişehir’e bir gezi düzenledi. Türkçe dersi kapsamında öğrencilerin kültürel, sosyal ve coğrafi çeşitliliklerin farkına varmalarını ve hayatın işleyişine bu farkındalıkları aktarabilmeleri amacıyla düzenlenen geziye Güzelbahçe ile Karşıyaka kampüslerinden 20 öğrenci katıldı. Başta Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi olmak üzere Eskişehir’in önemli kültürel mekanlarını gezen öğrenciler Kentpark’ta bulunan Masal Şatosunda Nasrettin Hoca’dan fıkra, Keloğlan’dan türkü dinledikten sonra uzay yolculuğu yaptı. Eskişehir’in tarihi Odun Pazarı semtini ve Kurşunlu Külliyesi’ni ziyaret eden öğrenciler lületaşı eserler ile cam işleme sanatını canlı izleme fırsatı da buldu.