6’lar yanan ormanları inceledi

01 Ekim 2019

TRN_09602


Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 6. sınıf öğrencileri orman yangınlarının doğada yarattığı tahribatı yerinde görmek amacıyla geçen ay çıkan yangında kül olan bölgede inceleme yaptı.

Öğrencilerin çevre duyarlılığını geliştirmek amacıyla başta Eko Okul Projesi olmak üzere pek çok çalışma yürüten Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları, orman yangınlarına karşı farkındalık yaratmak amacıyla gezi düzenledi.

İzmir’de geçen ay çıkan ve Urla ile Karabağlar ilçelerinde yüzlerce hektar ormanı kül eden yangın sonrasında yanan alana düzenlenen geziye 6. sınıf öğrencileri katıldı. Yangının başladığı noktalardan biri olan Urla’nın Demircili Köyü’ne giden öğrenciler, kendi arkadaşları ve kardeş okulda okuyan öğrenci arkadaşlarına yapacakları sunum için hazırlık yaptı. Alanda video ve fotoğraf çekerek yangından zarar görmüş bitki ve orman canlılarından örnekler toplayan öğrenciler daha sonra Urla’da yangına ilk müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Urla İtfaiye Amirliği’ne giderek itfaiyecilerden bilgi aldı.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img