100. Yılda Ata’nın huzurunda

23 Ekim 2023

kapak1


Özel Piri Reis Okulları, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istiratgahı Anıtkabir’i ziyaret etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı kutlamaları çerçevesinde özel bir program hazırlayan Özel Piri Reis Okulları, asıl amacı Ulu Önder Atatark’ü ziyaret etmek olan bir Ankara gezisi düzenledi. Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinde 5. sınıfta okuyan 80 öğrenci ve 10 öğretmen iki günlük gezi boyunca başta Anıtkabir olmak üzere Cumhuriyet’in kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret etme imkanı buldu.

İlk olarak Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkan Piri Reis grubu Atatürk’ün mozolesine çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. Törenin ardından rehberler eşliğinde yaklaşık iki saat süresince Anıtkabir’de bulunan Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler Çanakkale Savaşları, İnönü Meydan Muharebesi’nin canlandırıldığı salonları, Ulu Önder’in mezar odası, kütüphanesi, özel eşyalarının sergilendiği salonu gezerek bilgi aldı.

 

Ankara’nın müzelerini gezdiler

Özel Piri Reis Okulları öğrencileri Anıtkabir ziyaretinin ardından başta 1. ve 2. Meclis olmak üzere Ankara’da bulunan önemli müzeleri gezme fırsatı buldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk istiratgahı olan Etnoğrafya Müzesi’ni gezen öğrenciler Anıtkabir’in tamamlanmasına kadar Atatürk’ün naaşının konulduğu salonu görme fırsatı buldu. 1997’de Avrupa’da yılın müzesi olarak seçilen Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni ziyaret eden Piri Reisliler binlerce yıldır çok çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Anadolu topraklarından arkeolojik kazılarda gün ışığına çıkartılan tarihi eserlerin yer aldığı müze hakkında bilgi alarak buradaki çeşitli çağlara ait buluntuları görme imkanı buldu. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne ait MTA Müzesi ve Enerji Parkı’na giderek ülkemizde çıkartılan madenler, madenlerin çıkartılma teknikleri ve kullanılan enerji türleri hakkında yetkililerden bilgi alan öğrenciler maden ocağı simülatörlerine girdi. Son olarak Feza Gürsey Bilim Merkezi’ne giden 5’ler merkezdeki eğiticilerden bilimin temel kuramları hakkında bilgi alan öğrenciler burada bulunan 50’ye yakın deney setini kullanma fırsatı buldu.

 

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img