“Zaman” “Şiir” ile buluştu

10 Ocak 2019

TRN_73032


Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları geleneksel Şiir Gecesi’nde bu yıl rotasını “Zaman”a çevirdi. Geçmişten günümüze, yerli yabancı çok sayıda şair, düşünür ve müzisyenin zaman üzerine söyledikleri, ortaokul öğrencileri aracılığı ile izleyicilerle buluştu.

 

Yunus Emre’den Nazım Hikmet’e, Shakespeare’den Ronsard’a yerli ve yabancı şairlerin çağları aşan dizeleri, Platon ve Aristo’dan Montaigne’e ünlü düşünürlerin görüşleri, Beetowen’dan Pink Floyd’a, Noir Desir’e kadar çok sayıda müzisyen ve müzik grubunun evrensel ezgileri geleneksel Şiir Gecesi’nde bir araya geldi.

Güzelbahçe Piri Reis Okullarının 100 ortaokul öğrencisi nefes kesen gösterilerinde zamanın akışını farklı çağlarda yaşamış ünlü edebiyatçıların ve düşünürlerin gözünden, bir baba ve kızın gözünden, hiç yaşlanmayan bir dedenin ve minik torunlarının gözünden, sporcuların gözünden dizeler ve canlandırmalarla sahneye taşıdı.

“Zamanın Dedikleri”ni izleyicilere aktaran, zamanın değerini bir kez daha hatırlatan ortaokul öğrencileri başta ana dilleri Türkçe olmak üzere Fransızca, İngilizce, İtalyanca dizelerle şiir gecesini renklendirdi. Hazırlık aşamasında şiir sanatını, şiir dilinin inceliklerini ve de birçok şairi inceleme fırsatı bulan ortaokul öğrencileri bir yandan eğlenirken bir yandan da sahne deneyimi kazandı.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img