Piri Reis’in minik mimarları

03 Mayıs 2019

TRN_64882


Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarının minik mimarları İzmir Serbest Mimarlar Derneği tarafından düzenlenen "Çocuk Mimar- Gelecek Bugünden Yaratılır " etkinliğine damga vurdu. Finale kalan 30 eserin 12’sini Piri Reisli öğrencilerin tasarımları oluşturdu.

İzmir Serbest Mimarlar Derneği’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği "Çocuk Mimar-Gelecek Bugünden Yaratılır " etkinliğinde 96 tasarımla katılan Güzelbahçe Piri Reis Okulları öğrencilerinin 12 eseri finale kalan 30 eser arasına girdi. Finale kalan tasarımlar İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde düzenlenen etkinlikte dijital ortamda üç boyutlu hale getirildikten sonra sergilendi.

İki aşamalı etkinlik

Dernek tarafından gelecek nesillere sağlıklı şehircilik bilincini şimdiden aşılamak bu yıl ikinci kez düzenlenen etkinliğe Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarının yanı sıra İzmir’in önde gelen okullarında okuyan 170’in üzerinde öğrenci katıldı. Öğrenciler ilk olarak hayal ettikleri ev, hastane, otel gibi mekanların resimlerini kağıda döktü. Etkinlik jürisi yarışmaya katılan resimlerden 30 tanesini seçti. Jüri tarafından seçilen resimler İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğrencilerin de katıldığı bir etkinlikle dernek üyeleri ve üniversite öğrencileri eşliğinde dijital ortamda projelendirildi. Tasarımların 3 boyutlu olarak projelendirilme sürecini başından sonuna kadar yöneten minik mimarlar bir yandan da mimarlık ve şehircilik konularında büyüklerinin deneyimlerinden yararlandı.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img