Piri Reis beyin olimpiyatlarında

10 Şubat 2020

Özel Piri Reis Okulları, Türk Beyin Takımı (TBT) tarafından düzenlenen Türkiye Beyin Olimpiyatlarına katıldı. Üç aşamalı olimpiyatın ilk ayağı önceki gün yapıldı.

Dünya Zekâ Oyunları Federasyonu Türkiye temsilcisi Türk Beyin Takımı’nın ülkemizi dünya zeka oyunları şampiyonalarında temsil etme potansiyeli bulunan öğrencileri belirlemek amacıyla ilkokul, ortaokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği olimpiyatlara Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinden toplam 44 öğrenci katıldı.

İlk basamakta okul elemelerinin yapıldığı olimpiyatta 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri akıl ve mantık yürütme oyunları ile genel yetenekten oluşan 30 soruyu çözdü. Okul elemelerinde başarılı olan öğrenciler 28 Mart 2020 tarihinde Ege Bölge Finali ardından da Mayıs ayında yapılacak olan Türkiye Finalinde yarışma şansı kazanacak.