Minik dostlara ziyaret

04 Ekim 2019

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 5. Sınıf öğrencileri SEHAYDER (Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği)’e bağlı sokak hayvanları konukevine gitti.

2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılında Fransızca derslerinde “PiriZanimaux” adlı sosyal yardımlaşma projesini yürüten 5. sınıf öğrencileri 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Seferihisar’da bulunan SEHAYDER Sokak Hayvanları Konukevi’ni ziyaret etti. SEHAYDER Başkanı Fevziye Kanat Özkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Murat Duruk eşliğinde barınağı gezen öğrenciler hayvanların birer eşya olmadığını öğrenerek heves ile alınan evcil hayvanların sokaklara terk edilmelerinin doğurduğu sonuçlar hakkında bilgi aldı.

4 Ekim Hayvanları Koruma günü sabah töreninde de projeyi tüm okula Fransızca ve Türkçe yaptıkları sunumla anlattılar.