Kral ve kraliçe belirlendi

10 Ocak 2019

Öğrencilerin Fransızcayı öğrenirken kültürünü de pekiştirmeleri amacıyla Fransızca Zümresi tarafından düzenlenen "Krallar Günü Pastası (Galette des Rois)" etkinliği büyük bir heyecana sahne oldu. Fransa’da her yıl ocak ayının ilk haftasında yenen geleneksel pasta türü olan Galette des Rois, ilkokul ve anaokulunda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

4. sınıf öğrencileri pastanın içinde saklanan, kral ya da kraliçe olabilmelerine olanak sağlayacak porselen oyuncağı bulmaya çalıştı. Meraklı bekleyiş sonunda pastasında saklı oyuncağı bulan şanslı öğrenci kral olduktan sonra kura ile kraliçesini belirledi.

Anaokulunda ise “Roule Galetta” adlı kitabın okunması ile başlayan etkinlik hikayenin geçtiği mekanların keşfi ile pekiştirildi. Etkinlik her sınıfın kendi pastasını yaparak içine saklanan oyuncağı bulmaya çalışması ile sona erdi. Şanslı kral ve kraliçeler tahtlarına otururken eski Fransız geleneği de bir kez daha yaşatılmış oldu.