Kahramanlık destanının izinde Çanakkale

02 Ekim 2019

SAM_41192

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 7. sınıf öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinliklerine hazırlık yapmak amacıyla Tarihi Gelibolu Yarımadası’nı ziyaret etti.

Dünya tarihinde eşine pek az rastlanan bir kahramanlık destanın yazıldığı Çanakkale ve Gelibolu Yarımadası’na düzenlenen gezi taşıdığı 275 kilogramlık top mermisi ile destanlaşan Seyit Onbaşı anısına yapılan anıtın ziyareti ile başladı. Öğrencilerin Çanakkale ruhunu doyasıya yaşadıkları iki günlük gezi şehitlerimizin anısına yapılan Abide ve şehitlik, Fransız Mezarlığı, Anzak Mezarlığı, Conkbayarı, Ezineli Yahya Çavuş, 57. Alay’ın gezilmesi ile sürdü.

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde Çanakkale Savaşı’nın interaktif sunumunu izleyen öğrenciler son olarak Çimenlik Kalesi’nde deniz savaşları hakkında bilgi alarak, savaşın seyrini değiştiren Nusret Mayın Gemisi’nin hikayesini dinledi.