Kahramanlık destanı anıldı

18 Mart 2019

IMG_76412


Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü Özel Piri Reis Okullarında düzenlenen törenler ile kutlandı. Törenlere gezici Çanakkale Müzesi ve Fotoğraf Sergisi eşlik etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinde düzenlenen törenler ile kutlandı.  Her iki okulda düzenlenen törenler Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların öğrenciler tarafından yapılmasının ardından Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarında Çanakkale kahramanlarını tanıtan bir sunum izlendi. Tören, öğrenciler tarafından seslendirilen oratoryo ile sona erdi. Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında ise 7. sınıf öğrencilerinin Çanakkale gezisinden edindikleri izlenimler ve bilgilerden oluşan “Çanakkale Geçilmez” adlı sunumu 5. sınıf öğrencilerinin seslendirdiği marşlar izledi.

Çanakkale Müzesi ve Sergisi
Öte yandan Özel Piri Reis Okulları, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü kutlamaları kapsamında 100. Yıl Çanakkale Müzesi ve Fotoğraf Sergisi’ne ev sahipliği yapmaya başladı. Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinde ikişer gün açık kalacak sergide Çanakkale Savaşı’nda kullanılmış olan silah, süngü, matara gibi objeler, savaşa katılan Türk, İngiliz ve Fransız askerlerinin üniformalarının giydirildiği mankenler, Çanakkale Şehitler Abidesi, Çanakkale Savaşı sırasında kullanılan çeşitli silah ve savaş araçlarının maketleri, döneme ait fotoğraflardan oluşan fotoğraf panelleri bulunuyor.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img