Hızlı okuma dersleri başladı

08 Ekim 2019

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında hızlı okuma ve anlama dersleri başladı.

Öğrencilere hayatta başarılı olmaları için gerekli donanımları kazandırmayı hedefleyen Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında hızlı okuma ve anlama çalışmaları başladı.

Hızlı okuma ve anlamanın temel prensiplerinin anlatıldığı ilk derste öğrencilerin okuma hızları ölçülerek kaydedildi. Tüm öğrencilerin katıldığı çalışmaların ilk aşamasında göz kaslarının, ikinci aşamasında ise göz sıçrama tekniklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Haftanın üç günü hızlı okuma ve anlama egzersizleri iki gün okuma saati olarak sürdürülecek olan çalışmalar boyunca öğrencilerin hızları belirli aralıklarla ölçülerek gelişimleri takip edilecek. İlk iki aşamada gelişim gösteren öğrenciler hızlı okuyup daha iyi anlayabildikleri son aşamaya geçecek.