Haydi kütüphaneye

01 Kasım 2019

TRN_37702


Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında, öğrencilerin okul kütüphanesinde daha fazla zaman geçirmesi amacıyla Fransızca kitap okuma projesini kütüphaneye taşındı.

 

Öğrencilere başta Fransızca olmak üzere kitap okuma alışkanlığı kazandırma, kütüphanede neler yapabileceklerini göstererek kütüphaneden yararlanma alışkanlığını geliştirme, basit olarak kitap analizi yaparak özet çıkartmayı öğrenmeleri amacıyla yeri değiştirilen Fransızca Kitap Okuma Projesi uygulanmaya başladı.

Fransızca Okuma Projesi 2019-2020 kapsamında 2. sınıflar masallar projesi içindeki Fransızca okuma çalışmalarının bir kısmını kütüphanede yürütecek. İki haftada bir Fransızca kitap okuyacak olan 3’ler okudukları kitapları basit bir şekilde resimlerle anlatacak. Okuma fişi hazırlayarak sözlük kullanmayı öğrenecek olan 4. sınıflar ayda bir 2’lere kitap okuyacak. 5.  Sınıflar düzenli olarak kitap ödünç alarak okuma fişi hazırlayacak ve Fransızca derslerinde işledikleri konularla ilgili araştırmaları kütüphanede yapacak. Düzeylerine göre ayda bir Fransızca kitap okuyacak olan 6’lar yazılı ve sözlü olarak kitabı tanıtacak. 7. Sınıflar Fransızca derslerinin araştırmalarını kütüphanede yaparken 1’ler ikinci dönem okuma yazmayı öğrendikten sonra kütüphaneyi ziyaret edecek.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img