Haydi kodlamaya

18 Ekim 2019

IMG_20191004_1141402

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları öğrencileri tüm Avrupa ülkelerinde 2013 yılından bu yana kutlanan Kodlama Haftası (Europe Code Week) etkinliklerine katıldı.

Kodlama ile dijital okuryazarlığı eğlenceli ve çekici hale getirmek amacıyla 5- 20 Ekim tarihleri arasında tüm Avrupa ülkelerinde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinliklere Piri Reisli öğrenciler de katıldı. Kodlama dersinde tüm sınıflar Scratch, code.org siteleri üzerinden kodlama çalışması yaparken Robotik kodlama kursu öğrencileri Ev3 ve Wedo 2.0 cihazlarıyla Legolarını senkronize hale getirerek tasarladıkları robotları kodladı.

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında 5 yaş sınıfından başlayarak 6. sınıfa kadar süren kodlama derslerinde öğrencilerin olaylar arasındaki neden sonuç ilişkisini kurma, hızla değişen dünyayı anlama, teknolojinin nasıl işlediğine dair bilgi vermek amaçlanıyor.