Güzelbahçe FLL Turnuvasında

27 Şubat 2019

IMG-20190224-WA0033


Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları’nın robotik takımı Orion Yıldızları “Intro- Orbit: Uzay Serüveni” temalı 15. Türkiye Bilim Kahramanları First Lego Lig Turnuvası’na katıldı.

Bilim Kahramanları Derneği tarafından organize edilen First Lego Lig Ege Bölge Turnuvası Gaziemir’de bulunan İzmir Fuar Alanı’nda 23-24 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. “Orion” adını verdikleri robot ile turnuvaya ilk kez katılan Güzelbahçe Piri Reis Okulları robotik takımı Orion Yıldızları, Ege Bölgesi’nin çeşitli illerinden gelen 44 takım arasında 10. olarak turnuvayı tamamladı.

Turnuvaya uzayda yaşam için gerekli şartlarla ilgili görevleri başarmaya çalışan bir robotun hikayesini anlatan proje ile katılan Orion Yıldızları Robotik Takımı ilk olarak proje, robot tasarım ve öz değerler jürileri karşısına çıktı. Jüri savunmalarının ardından robot gösteri masasında kendisine verilen görevleri yapmaya çalıştı. Turnuva sonucunda Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları Robotik Takımı üyeleri ilk kez katıldıkları turnuvada takım olmak, robot tasarımı yapmak, robotu programlamak, jüri karşısında sunum ve savunma yapmak, ürettikleri bilgiyi paylaşmak konusuna önemli kazanımlar elde etti.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img