Fransızca Münazara

27 Mart 2019

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 7. sınıf öğrencileri Fransızca münazara dersinin finalini sahneye taşıdı.

7. sınıf Fransızca müfredatında bulunan ve öğrencilerin derste işledikleri çeşitli sosyal içerikli konular hakkında görüşlerini Fransızca olarak savundukları “Débats Francophones” münazara yarışmasının finali Frankofoni Haftası dolayısıyla sınıf yerine sahnede yapıldı. Finalde yarışan dört ekip Okul Müdürü Sabrina Ataseven, Yabancı Diller Koordinatörü Tuba Saraç ve Fransızca öğretmenleri Evrim Özden ve Eda Reisoğlu’ndan oluşan jüri önünde fikirlerini açıkladı.

Tüm ekiplerin birden fazla münazaraya katılabilmesi için farklı bir teknikle yapılan final yarışmasında Jülide Çavuşoğlu, Zeynep Ünal, Can Somer’den oluşan Mavi Ekip, Murat Arda Demiral, Derin Erkabadayı, Azra Dağlar’dan oluşan Yeşil Ekip’e karşı “Hayvanların kobay olarak kullanılması (Pour ou contre l'utilisation d'animaux comme cobayes)” üzerine, Mehmet Ali Helvacıoğlu, Michel Arkas, Ekin Küçük’ten oluşan Sarı Ekip Atınç Emnalar, Alara Simsaroğlu ve Naz Dererci’den oluşan Mor Ekip’e karşı “Televizyonsuz yaşam mümkün mü? (Pourrait-on vivre sans télévision?" konusu üzerine görüşlerini savundu.