Frankofonlar yeteneklerini konuşturdu

28 Mart 2019

Frankofoni Haftası dolayısıyla düzenlenen “Frankofonlar Çok Yenetekli (Les Francophones ont beaucoup de talents)” etkinliğine katılan öğrenciler Fransızca becerilerini sergiledi.

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları tarafından İzmir Fransız Kültür Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinliğe İzmir ve çevresinde Fransızca eğitim veren ve Frankofoni Haftası’nı kutlayan 13 okul ve 250 öğrenci katıldı.

Öğrencilerin Fransızca gerçekleştirdikleri şarkı, dans ve çeşitli şovlardan oluşan gösterileri NATO Temsilcisi Yves Schubnel, Frère Habib,  İzmir Özel Saint Joseph Lisesi Müdürü ve Piri Reis Okulları Koordinatörü Jacques Augereau, Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David, Fransız Kültür Merkezi Kurslar Müdürü Güzin Bozduman, İzmir Fransızca Öğretmenler Derneği (APFİZ) Başkanı Elisabeht Durmuş ve Saint Joseph Lisesi Fransızca koordinatörleri Havva Dönmez ve Ayşe Anamur’dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Büyük çekişme içerisinde geçen yarışma sonucunda Ege Koleji “En Dinamik Gösteri”, Erarslan Koleji “En Sempatik Gösteri”, UKEB Okulları “En İyi Yorum”, Bilfen Okulları “En Şiirsel Gösteri”, İTK Bahattin Tatış Kampüsü “En Neşeli Gösteri”, Çakabey Okulları “En İyi Kareografi”, Tevfik Fikret Okulları “En İyi Senkronizasyon”, Bodrum Marmara Koleji “En Duygulu Gösteri”, Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları “En Şaşırtıcı Gösteri”, İTK Büyük Çiğli Kampüsü “En Eğitici Gösteri”, 9 Eylül Koleji Gaziemir Kampüsü “En İyi Senaryo”, Güzelbahçe Bahçeşehir Koleji “En Orijinal Gösteri”, Bornova Bahçeşehir Koleji “En Dinamik Gösteri” ödülünü kazandı.