Eğitim her yerde

04 Mart 2019

20190206_1351452

Öğrenciler Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları okul binasının her noktasını Mind Lab oyun alanına çevirdi.

Çocukların takım çalışması yapabilme, empati, sosyal ortamlara uyum sağlama, kararlı, problem çözebilen ve stratejik yaratıcı düşünce sahibi olabilmelerini sağlayan ve üç yıldır Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında uygulanan Mind Lab eğitimleri bütün hızıyla sürüyor. Mind Lab’i haftada bir ders saati olarak gören öğrenciler ders saatleri dışında okulun belirli bölgelerini eğitim alanına çevirdi.

Başta okul girişi ve bahçesi olmak üzere küçük platformlar üzerinde uyguladıkları oyunları büyük mekanlara uyarlayan öğrenciler kendilerini de oyunların taşları yerine koydu. Bu yöntemle bir yandan uzaysal algılarını daha da geliştirme fırsatı bulan öğrenciler diğer yandan da kinestetik öğrenmenin keyfine varmış oldu.