Arttırılmış gerçeklik derste

01 Ekim 2019

IMG_05652

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında öğrencilerin öğrenme motivasyonunu arttırmak amacıyla alınan VR gözlükler kullanılmaya başlandı.

Teknoloji ve oyunlaştırma tekniğinin öğrenme süreçlerinin destekleyicisi olarak kullanıldığı Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği katkılarıyla alınan “Arttırılmış Gerçeklik (VR) Gözlükleri” derslerde kullanılmaya başlandı.

Öğrencilerin kazanımlara odaklanmalarını en üst seviyeye çıkartacak şekilde planlandığı VR gözlükleri ilk olarak 6. sınıfların işlediği “Güneş Sistemi ve Gezegenler” konusunda kullanıldı.  VR gözlükleri sayesinde güneş sistemi içerisinde yolculuk yapan öğrenciler gezegenleri yakından görmenin keyfini yaşarken aynı zamanda her gezegenin özelliklerini ve güneşe olan uzaklığını öğrendi.