Adım adım Türkiye

10 Mayıs 2019

SAM_67282

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 6 ve 7. sınıf öğrencileri “Adım Adım Türkiye’yi Tanıyoruz” projesi kapsamında Mezopotamya ve Anadolu’nun arasında yer alan, tarihimizde pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, zengin kültürü, tarihi, coğrafyası ve yemekleri ile ünlü Adana, Antakya ve Gaziantep’i gezdi. İlk gün Adana’ya giden öğrenciler Büyük Saat, Kuruköprü ve Taşköprü’yü gezdikten sonra Antakya’ya geçerek San Pietro Kilisesi, Mozaik Müzesi, Habibicennar Camii, Protestan Kilisesi, Uzun Çarşı, Antakya Musevi Havrası’nı ziyaret etti. Gezinin son günü Gaziantep’e geçen kafile burada da Zeugma Müzesi ve Çingene kız mozaiği, Bakırcılar Çarşısı, sedef işleme atölyelerini gezdikten sonra İzmir’e döndü.