Müzik Öğretmeni

meral helalpara

Meral YİĞİT HELALPARA

İstanbul Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Opera Şan Programından 2002, Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünden ise 2003 yılında mezun oldu. 2016 yılında Yaşar Üniversitesi Sanat Tasarım Müzik Komposizyon Programında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2003 yılından itibaren çeşitli özel okullarda müzik öğretmeni olarak çalıştı, okul kursları bünyesinde çeşitli enstrümanların eğitimlerini verdi. Çeşitli korolarda soprano olarak yer aldı, opera eserlerinde rol aldı, çeşitli yarışmalarda jüri üyeliği yaptı. Yaklaşık 16 yıldır sürdürdüğü öğretmenlik yaşamı döneminde birçok çocuk şarkısı ve okul marşı besteledi. Okul korolarıyla birlikte çok sayıda festival ve yarışmaya katıldı, 2013 TRT Popüler Çocuk Şarkıları Yarışmasında mansiyon ödülü kazandı. 2021 yılında, söz ve müziği kendisine ait 17 şarkıdan oluşan, eşlikli çocuk şarkıları kitabı olan ‘’Beyaz Sayfa’’ adlı kitabı Müzik Eğitimi Yayınlarından çıktı. 2022 yılında Özel Piri Reis Okullarının kurum projesi olan ‘’Sürdürülebilir Yaşam Projesi’’ için söz ve müziği kendisine ait ‘’Kalpten Dünyaya Değişim’’ adlı şarkıyı besteledi. Çocuk korolarıyla birlikte çok sayıda Türkçe ve Fransızca şarkının stüdyo kaydını gerçekleştirdi, düzenlemesini yaptı. Helalpara 2019- 2020 Eğitim  ve Öğretim Yılında Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında çalışmaya başladı.