Fen Bilimleri Öğretmeni

cem

Cem ÖCAL

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümünden mezun oldu. Çeşitli dersanelerde fen bilimleri öğretmeni olarak çalıştı. Eğitimde yeni sisteme geçilen 2005 yılında Ankara’da gerçekleşen yeni sistem eğitim materyalleri hakkındaki sempozyuma katıldı. 2005 ve 2006 olmak üzere iki yıl Tudem Yayınevinde yeni sistem kaynak kitap yazımında ve ithal edilen kaynak kitapların tashihinde çalıştı. Sonraki dönemlerde farklı yayınevleri adına MEB ders kitapları yazdı. Şu an MEB tarafından ders kitabı olarak onaylanmış 3, 4, 5, 6. sınıf fen bilimleri ve 9. sınıf fizik kitapları bulunmaktadır. 2004 Yılında Avrupa Birliği- Türkiye Temel Eğitime Destek Programı-TEDP, 2011’de “Eğitim ve Beyin”, 2012’de ‘Dijital Çağda Eğitimde Fırsatlar ve Sorumluluklarımız”, 2013’te “Yeni Eğitim Sistemi ve Dijital Eğitimde Öğretmenin Yeri ve Önemi", 2014’te “Teori, Uygulama ve Değerlendirmeleriyle Farklı Eğitim ve Öğretim Model / Yöntem / Yaklaşımlar adlı sempozyumlara katıldı. 2007- 2008 eğitim ve öğretim yılında Güzelbahçe Piri Reis Okullarında fen bilimleri öğretmeni olarak çalışmaya başlayan Öcal, 2016- 2017 öğretim yılından itibaren öğretmenliğin yanı sıra Ortaokul Zümreler Koordinatörlüğü görevini de sürdürmektedir.