Müzik Öğretmeni

IMG_9988- meral yiğit helalpara

Meral YİĞİT HELALPARA

İstanbul Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Opera Şan Programından 2002’de, Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünden 2003 yılında mezun oldu. Yaşar Üniversitesi Sanat Tasarım Müzik Komposizyon Programında yüksek lisans eğitimini tamamladı.  2003 yılından itibaren çeşitli özel okullarda müzik öğretmeni olarak çalıştı, okul kursları bünyesinde çeşitli enstrümanların eğitimlerini verdi. Çeşitli korolarda soprano olarak yer aldı, opera eserlerinde oynadı, çeşitli yarışmalarda jüri üyeliği yaptı. Yaklaşık 16 yıldır sürdürdüğü öğretmenlik yaşamı döneminde birçok çocuk şarkısı ve okul marşı besteledi. Okul korolarıyla birlikte çok sayıda festival ve yarışmaya katıldı, 2013 TRT Popüler Çocuk Şarkıları Yarışmasında mansiyon ödülü kazandı. Çocuk korolarıyla birlikte çok sayıda Türkçe ve Fransızca şarkının stüdyo kaydını gerçekleştirdi, düzenlemesini yaptı. Helalpara 2019- 2020 Eğitim Öğretim Yılında Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarında göreve başladı.

©2020 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.