CLUB PİRİ - INFO

info

Öğretmenin Adı: Büşra Arpacıoğlu

Kulüp Amaçları: Bu kulüpte öğrenciler, okul bünyelerinde ve çevrelerindeki gelişmeleri takip ederek her tür gelişmeyi kurgusal bir radyo kanalı aracılığı ile okula eğlenceli bir tarzda Fransızca haber yayını yapar. Amaç öğrencilere etraflarında olup bitenlere duyarlı olma bilinci vererek, onları merak etmeye, araştırmaya ve görüp duyduklarını hem kaleme almaya hem de sözlü şekilde sunmaya teşvik etmektir. Yayınlar aylık yapılacak olup haftalık ders kapsamında bir sonraki yayın bilgileri derlenerek akış planı hazırlanacaktır.

İletişimin günümüzdeki önemini ve hayatımızdaki yerini düşünecek olursak bu çalışmalar sayesinde, kulüp öğrencilerimiz hazırlayıp sunacakları her yayında toplumdaki kitle iletişimlerinin ufak çaplı birer örneklerini gerçekleştirerek üretmeyi öğrenecek, haberciliğe ve sunuculuğa yönelik ilgisi olan öğrencilerimiz kendi becerilerini test etme fırsatı bulup belki de bu alana ilk adımlarını atacaktır. Ya da en basiti, eğlenirken Fransızca sözlü ve yazılı ifade becerilerini geliştirme fırsatı bulacaktır. Ayrıca hazırladıkları sunumlar öğrencinin özgüven duygusunu pekiştirmeye yardımcı olacaktır.

Kulüp Katılım Kriterleri: 6, 7. sınıf öğrencisi olmak.

Kulüp Üye Sayısı: 6-8 öğrenci

Kulüp Kuralları: Sınıf kuralları ve bilgisayar odası kuralları geçerlidir.

Kulüp Uygulamalarında Öğrenciye Ait Masraflar: Yok.